Rekonštrukcia starej stodoly

Manželia Emma a John bývajú v malebnej anglickej dedinke Wiltshire. Ich príjemne a pohodlne pôsobiaci vidiecky dom bol pôvodne starou stodolou, ktorú sa pred pár rokmi rozhodli zrekonštruovať. Netypická stavba s vysokými stropmi predstavovala pre majiteľov výzvu v podobe zaujímavého riešenia priestoru. V jednej časti domu využili maximálnu možnú výšku miestnosti a v otvorenom priestore vytvorili medziposchodie. Tu sa teraz nachádza rodinná knižnica. Prírodný kameň, v kombinácii s pôvodnými drevenými trámami, predstavujú dominantné prvky celého interiéru, ktorý pôsobí elegantne a zároveň útulne a hrejivo.

Emma prezradila, že jednou z viacerých výhod vysokého stropu je, že si môžu dovoliť kúpiť trojmetrový vianočný stromček.

Na medziposchodí sa cítite doslova “nad vecou”.

Priestranná jedáleň je dostatočne presvetlená vďaka francúzskym oknám, cez ktoré sa dostanete rovno do záhrady. Veľké kamenné schodisko vedie na poschodie, kde sú detské izby, spálňa a kúpeľňa

Zadný blok domu sa majitelia rozhodli prerobiť na hosťovskú a spoločenskú časť. Tá slúži predovšetkým pre ich blízkych priateľov a rodinu, ktorí k nim často jazdia na sviatky.

foto: via weranda

Share Button

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

*